Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Αναλυση Συστασης Σωματος

ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ

Λιπομέτρηση

Ανάλυση Σύστασης Σώματος

Η ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση), είναι η μέτρηση που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε το ποσοστό και το ποσό των ιστών που απαρτίζουν το ανθρώπινο σώμα. Για παράδειγμα, η μέτρηση αυτή μας πληροφορεί για την ποσότητα της μυϊκής μάζας, της λιπώδους μάζας, των υγρών, των οστών κ.τ.λ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της βιοηλεκτρικής εμπέδησης (Bioelectrical Impedance Analysis, BIA). Μέσω δηλαδή της μέτρησης της αγωγιμότητας του ανθρώπινου σώματος.

Επικοινωνήστε μαζί μας για Λιπομέτρηση στη Λάρισα.

Στην αγορά κυκλοφορούν πολλοί αναλυτές σύστασης σώματος, ωστόσο δεν έχουν όλοι την ίδια ακρίβεια στις μετρήσεις τους

Οι αναλυτές διακρίνονται σε οικιακής και επαγγελματικής χρήσης. Οι πρώτοι λειτουργούν συνήθως σε μία (50kHz) ή το πολύ δύο (5kHz / 50kHz) συχνότητες. Τα αποτελέσματά τους, αποτελούν μάλλον μία εκτίμηση παρά μια ακριβή μέτρηση. Αναφορικά με την κατηγορία των επαγγελματικών αναλυτών, και εδώ υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην ακρίβεια των μετρήσεων. Η πλειονότητα των αναλυτών λειτουργεί σε τρεις συχνότητες (5kHz / 50kHz / 250kHz) και μπορεί να δώσει μια πιο αξιόπιστη εικόνα της σύστασης του σώματος σε σχέση με τους οικιακούς. Ωστόσο, και πάλι η ακρίβεια των μετρήσεων είναι φτωχή σε ορισμένες παραμέτρους. Όπως για παράδειγμα τα ενδοκυττάρια και εξωκυττάρια υγρά, ο περιφέρειες σώματος, η παρουσία οιδήματος κ.ά. Οι παράμετροι αυτές είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου να εντοπίσουμε γρήγορα και έγκαιρα παρεκκλίσεις από την φυσιολογική σύσταση. Έπειτα μπορούμε να προβούμε στην κατάλληλη διατροφική και φαρμακευτική θεραπεία.

Η ανάλυση σύστασης σώματος (λιπομέτρηση) στο Doc Diet

Στο Doc Diet και συγκεκριμένα στο Διαιτολογικό Γραφείο στη Λάρισα, διαθέτουμε τον υπερσύγχρονο και πανίσχυρο αναλυτή InBody 770, ο οποίος διαθέτει έξι συχνότητες (1kHz / 5kHz / 50kHz / 250kHz / 500kHz /  1000kHz) και 8 ηλεκτρόδια, τεσσάρων καναλιών. Ο InBody 770 χρησιμοποιεί δύο μεθόδους μέτρησης βιοηλεκτρικής εμπέδησης (DSM-BIA, SMF-BIA), τη στιγμή που η πλειονότητα των αναλυτών χρησιμοποιεί μόνο μία. Οι μετρήσεις του είναι απόλυτα ακριβείς, γι’ αυτό το λόγο και έχει και ιατρική χρήση. Μάλιστα, ακόμη και η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος των ΗΠΑ (η γνωστή NASA), χρησιμοποιεί τον ίδιο αναλυτή στους αστροναύτες που επανδρώνουν τις αποστολές της. Η τεχνολογία που φέρει ο αναλυτής προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες στον διαιτολόγο που τον χρησιμοποιεί. Μερικές από αυτές είναι οι πολλαπλές συχνότητες, ο ταυτόχρονος συνδυασμός επιμέρους μετρήσεων, η ρύθμιση μέτρησης βάσει ηλικίας κ.ά. Για παράδειγμα, και μόνο με τη μέτρηση της βιοεμπέδησης, ο αναλυτής μετρά τις περιφέρειες μέσης και γοφών του σώματος.

Η χρησιμότητα αυτών των μετρήσεων στα σωστά χέρια, κατά την καθημερινή κλινική πράξη, είναι ανεκτίμητη. Μας προσφέρει τη δυνατότητα να διαγνώσουμε διαταραχές στη σύσταση του σώματος, που μπορεί να οφείλονται σε παθολογικές καταστάσεις. Έπειτα μπορούμε να κατευθύνουμε ανάλογα τον διαιτώμενο προς περαιτέρω διερεύνηση, εφόσον χρειάζεται, ή να προβούμε στην διατροφική θεραπεία. Το σημαντικότερο όμως, είναι ότι μπορούμε να κάνουμε μια απόλυτα στοχευμένη και εξειδικευμένη διατροφική παρέμβαση, παρακολουθώντας με ακρίβεια την πρόοδο της προσπάθειάς σας.

Στο Doc Diet, η τεχνολογία συναντά την εμπειρία και την βαθιά γνώση.

Κοινοποιήστε το!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα από 340 Άρθρα Σχετικά με τη Διατροφή