Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Διαταραχες Προσληψης Τροφης

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής

Οι διαταραχές πρόσληψης τροφής αποτελούν μία ευρεία ομάδα ψυχιατρικών παθήσεων. Η κατάταξή τους γίνεται σύμφωνα με το σύστημα Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) που έχει θεσπίσει ο Αμερικανικός Σύλλογος Ψυχιάτρων ή με το σύστημα International Classification of Diseases (ICD) που έχει θεσπίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ρόλος του διαιτολόγου στις ψυχιατρικές αυτές νόσους ποικίλει και μπορεί να είναι από υποστηρικτικός (διατροφική συμβουλευτική) μέχρι και καίριος για τη διατήρηση της ζωής (σωστικές παρεμβάσεις σίτισης απισχνασμένων ασθενών).

Δεδομένου όμως ότι οι διαταραχές θρέψης που είναι απόρροια αυτών των νόσων μπορεί να αποβεί απειλητική για τη ζωή (π.χ. καταβολισμών καρδιακών μυϊκών κυττάρων ή διαφραγματικών μυϊκών κυττάρων), είναι πάντοτε απαραίτητη η διατροφική και θρεπτική αξιολόγηση των ασθενών.

* Αναλαμβάνουμε να επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα ιατρό σας, όταν απαιτείται, προκειμένου να έχετε μια πλήρη και ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση για το πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπωρεί.

Κοινοποιήστε το!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα από 340 Άρθρα Σχετικά με τη Διατροφή