Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Διατροφη σε Εγκυμοσυνη & Θηλασμο

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΗΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΥΣ

Εγκυμοσύνη και Θηλασμός: Διατροφή

Η διατροφική υποστήριξη της υποψήφιας μητέρας ιδανικά πρέπει να ξεκινά πριν τη σύλληψη. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η επάρκεια των αποθηκών του σώματος της μητέρας στα απαραίτητα για τη φυσιολογική κύηση θρεπτικά συστατικά. Επίσης, με τον τρόπο αυτό προλαμβάνονται ανεπιθύμητες εκβάσεις της κύησης όπως π.χ. η ατελής σύγκλιση του νωτιαίου σωλήνα του εμβρύου, λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης φυλλικού οξέος από τη μητέρα.

Σημαντικό ρόλο στην φυσιολογική εξέλιξη της κύησης παίζει και το βάρος της μητέρας πριν την κύηση αλλά και η αύξησή του κατά τη διάρκεια αυτής. Ο κυριότερος τρόπος για τη ρύθμισή του, είναι η κατάλληλη διατροφή και διατροφική εκπαίδευση από διαιτολόγο.

Την κύηση ακολουθεί ο τοκετός και ο θηλασμός, ο οποίος θεωρείται φυσική συνέχεια της πρώτης. Όπως κατά την εγκυμοσύνη, έτσι και κατά τον θηλασμό, η διατροφή και η θρέψη της μητέρας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη θρέψη και την ανάπτυξη του βρέφους, όπως επίσης και να συμβάλει στην πρόληψη εκδήλωσης μη μεταδιδόμενων χρόνιων παθήσεων κατά την ενήλικη ζωή του (π.χ. παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, φλεγμονώδεις εντεροπάθειες κ.ά.).

* Αναλαμβάνουμε να επικοινωνήσουμε με τον θεράποντα ιατρό σας, όταν απαιτείται, προκειμένου να έχετε μια πλήρη και ολοκληρωμένη θεραπευτική αντιμετώπιση για το πρόβλημα υγείας που σας ταλαιπωρεί.

Κοινοποιήστε το!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα από 340 Άρθρα Σχετικά με τη Διατροφή