Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Απωλεια Βαρους & Υγιεινη Διατροφη

ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΑΙΤΩΜΕΝΟΥ

Απώλεια Βάρους & Υγιεινή Διατροφή

Η ταξινόμηση των ατόμων σε ελλιποβαρή, νορμοβαρή, υπέρβαρα και παχύσαρκα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας γίνεται με βάση τον Δείκτη Μάζας Σώματος (ΒΜΙ). Ο δείκτης αυτός όμως είναι αδρός και η χρήση του κρίνεται καταλληλότερη για την εφαρμογή σε πληθυσμιακό επίπεδο και όχι σε ατομικό. Για το λόγο αυτό, η διάγνωση της παχυσαρκίας πλέον τείνει να γίνεται με άλλες μετρήσεις και μέσα όπως είναι η περιφέρεια μέσης και η ανάλυση σύστασης σώματος με Βιοηλεκτρική Εμπεδησιομετρία αντίστοιχα. Με την τελευταία, λαμβάνονται μετρήσεις για πολλές παραμέτρους, η ακρίβεια των οποίων εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της συσκευής. Στο Doc Diet διαθέτουμε τον πιο σύγχρονο πολυσυχνοτικό τετρακάναλο αναλυτή InBody 770 των 8 ηλεκτροδίων, που μας επιτρέπει να αξιολογούμε λεπτομερώς και με απόλυτη ακρίβεια κάθε μία από αυτές τις παραμέτρους.

Αυξημένη Ποσότητα Λίπους

Η αυξημένη ποσότητα λιπώδους ιστού στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι ένα αισθητικό πρόβλημα, είναι μια νόσος και μάλιστα από τις πιο επικίνδυνες. Είναι επικίνδυνη γιατί διάγει υποκλινικά, χωρίς να δίνει εμφανή κλινικά συμπτώματα, αλλά προκαλεί χρόνια και ήπιου βαθμού φλεγμονή.

Το γεγονός αυτό, διαταράσσει την λειτουργία πολλών συστημάτων του οργανισμού, οδηγώντας εν τέλει, μετά από χρόνια, στην εκδήλωση παθήσεων με σημαντικές επιπτώσεις στην ποιότητα και το προσδόκιμο ζωής όπως για παράδειγμα ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ και οι Καρδιαγγειακές Παθήσεις.

Υπερβαρία και Παχυσαρκία

Όσο «ύπουλη» είναι η εξέλιξη της παχυσαρκίας, τόσο «ύπουλος» είναι και ο ερχομός της. Έρχεται σταδιακά, με αύξηση του βάρους κατά 1-2 κιλά το χρόνο, τα οποία όμως σωρεύονται και τελικά αθροίζονται σε υπερβάλλον σωματικό βάρος.

Όσο νωρίτερα ενεργοποιηθείς και αναλάβεις δράση, τόσο πιο εύκολη και γρήγορη θα είναι η διαδικασία απώλειας βάρους και η επίτευξη του στόχου σου. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, κυριότερος εκ των οποίων είναι η σύσταση του σώματος που αναπόφευκτα αλλάζει με την αύξηση της ηλικίας.

Οι στόχοι της διατροφικής παρέμβασης σε περιστατικά υπέρβαρου και παχυσαρκίας είναι:

  1. Η αποκατάσταση του βάρους και της σύστασης σώματος και η επίτευξη τιμών που βρίσκονται εντός των υγιών ορίων.
  2. Η υιοθέτηση διατροφικών συνηθειών που εξασφαλίζουν την μακροχρόνια διατήρηση των ανωτέρω.
  3. Η διαμόρφωση ορθών διατροφικών πεποιθήσεων και γνώσεων, συμβατών με την διατήρηση της υγείας.

Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται μέσω:

  1. Της ολοκληρωμένης και εμπεριστατωμένης ενημέρωσης του διαιτώμενου για την κατάσταση της υγείας του και τα οφέλη της απώλειας του περιττού βάρους.
  2. Της στοχοθεσίας με την συνεργασία διαιτολόγου και διαιτώμενου.
  3. Της παροχής διατροφικής υποστήριξης σύμφωνα με επίσημες και επιστημονικά τεκμηριωμένες οδηγίες.
  4. Της προσαρμογής αυτών των οδηγιών στις ανάγκες, τις προτιμήσεις και το πρόγραμμα του κάθε διαιτώμενου, ατομικά.

Κοινοποιήστε το!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα από 340 Άρθρα Σχετικά με τη Διατροφή