Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Διαιτολογος Λαρισα, Διατροφολογος Λαρισα, Κλινικος Διαιτολογος Λαρισα

ΔΗΜΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ DVM, RD, MSc, PhDc

Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Είμαι ο Δήμζας Νικόλαος, Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος, απόφοιτος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Διαθέτω Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την παρούσα χρονική περίοδο εκπονώ την Διδακτορική μου Διατριβή στην ίδια σχολή. Αναλαμβάνω περιστατικά ρύθμισης σωματικού βάρους, και πλήθος κλινικών περιστατικών με έμφαση στα νοσήματα του Γαστρεντερικού. Διατηρώ ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο στο κέντρο της Λάρισας και υπηρετώ ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πλήρες Βιογραφικό

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Κλινική Διατροφή

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ονομάζομαι Δήμζας Νικόλαος και είμαι Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη και φοίτησα σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κοζάνη. Εισήχθηκα με πανελλήνιες εξετάσεις στο κτηνιατρικό τμήμα της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Από τη ΣΣΑΣ αποφοίτησα ως Αξιωματικός, με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Μεγάλο μέρος του πρώτου κύκλου σπουδών μου στην κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αφορούσε το αντικείμενο της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων. Αυτό, αποτέλεσε και το κίνητρο για τους επόμενους κύκλους σπουδών.

Στη συνέχεια φοίτησα στο τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου και απέκτησα το πτυχίο του Διαιτολόγου – Διατροφολόγου. Η διπλωματική μου μελέτη είχε θέμα την τεχνητή σίτιση ασθενών με φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου (νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα). Οι φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου ταλαιπωρούν μεγάλη μερίδα του Ελληνικού πληθυσμού και απαιτούν την παροχή εξατομικευμένης και εξειδικευμένης διαιτολογικής υποστήριξης.

Έπειτα, απέκτησα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην κλινική διατροφή (ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη ασθενών αλλά και υγιών ανθρώπων). Στα πλαίσια του Διπλώματος Ειδίκευσης, ασχολήθηκα λεπτομερώς και εκπόνησα μελέτη για τη σίτιση των ασθενών με Οξεία Παγκρεατίτιδα, η οποία αποτελεί κατά κανόνα επείγουσα κατάσταση και πολλές φορές απειλητική για την ίδια τη ζωή.

Την παρούσα χρονική περίοδο η ακαδημαϊκή μου δραστηριότητα εστιάζεται στην εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Την τρέχουσα περίοδο υπηρετώ ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο (ΓΣΝ) Λάρισας, και είμαι εξειδικευμένος στα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου (νόσος Crohn, Ελκώδης Κολίτιδα) και στις λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος (Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου κ.ά.).

ΤΟΜΕΙΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ

Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Νοσήματα Εντέρου & Λειτουργικές Διαταραχές Γαστρεντερικού

ΝΟΣΟΣ ΤΟΥ CROHN & ΕΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ - ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΔΥΣΠΕΨΙΑ

Παρέχουμε εξειδικευμένη διατροφική υποστήριξη σε άτομα με νόσο του Crohn και Ελκώδη Κολίτιδα.

Εφαρμόζουμε ειδική θεραπευτική δίαιτα με σκοπό την ύφεση των συμπτωμάτων του Συνδρόμου Ευερέθιστου Εντέρου, της πιο συχνής λειτουργικής διαταραχής.

Η διατροφή αποτελεί βασικό συστατικό της καθημερινότητας του ανθρώπου. Άλλωστε, ένα από τα πιο διαδεδομένα διατροφικά πρότυπα, αυτό της Μεσογειακής διατροφής, στη βάση της πυραμίδας του έχει το φαγητό συνοδεία παρέας και όχι κάποιο τρόφιμο. Αυτό από μόνο του δείχνει ότι η διατροφή είναι συνώνυμο της ζωής.

Δήμζας Νικόλαος

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Εξατομικευμένα και Εξειδικευμένα Προγράμματα Διατροφής

Στο πεδίο του ερευνητικού μου ενδιαφέροντος ανήκουν οι Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Εντεροπάθειες (νόσος Crohn και Ελκώδης Κολίτιδα), η Οξεία και Χρόνια Παγκρεατίτιδα, το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου και άλλες λειτουργικές διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος. Διαθέτω εμπειρία στην αντιμετώπιση πληθώρας κλινικών περιστατικών (Σακχαρώδης Διαβήτης, καρδιαγγειακές παθήσεις, παθήσεις των νεφρών, νοσογόνος παχυσαρκία κ.ά). Διαμορφώνω εξατομικευμένα και εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους, για εγκυμονούσες και θηλάζουσες μητέρες καθώς και για παιδιά.

ΤΟ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Φωτογραφίες του Χώρου και του Εξοπλισμού

Previous slide
Next slide

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Διαιτολόγος Αρθρογραφεί - Δείτε τα πιο πρόσφατα άρθρα του