Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Εν αρχή ήν το blog!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΟΥ

28 Ιουλίου 2020

Εν αρχή ήν το…blog!

Διατροφή, μία λέξη, πολλά νοήματα. Και τι εννοώ με τον όρο νοήματα? Τους νοητικούς συνειρμούς που κάνει ο καθένας ακούγοντας τη συγκεκριμένη λέξη, είτε αυτοί αφορούν εικόνες που ανασύρονται από την μνήμη είτε βιώματα είτε οτιδήποτε άλλο μπορεί να συσχετίσει ο τόσο παράξενος ανθρώπινος νους με την λέξη αυτή, βασιζόμενος στα βιώματά του. Όχι όχι, μην τρομάζεις…σκοπός του μπλόγκ δεν είναι ο στοχασμός και η ατέρμονη αρθρογραφία επάνω σε λέξεις.

Σκοπός του μπλόγκ είναι κατά βάση η εμπεριστατωμένη παρουσίαση επιστημονικών ευρημάτων που αφορούν την διατροφή, όπως ερευνητικές μελέτες και οδηγίες επίσημων φορέων σχετιζόμενων με θέματα διατροφής. Παρόλα αυτά επειδή η ζωή χρειάζεται χιούμορ, στο μπλόγκ που βρίσκεσαι θα παρουσιάζονται και πιο ανάλαφρα θέματα όπως μύθοι και αλήθειες γύρω από την διατροφή, χιουμοριστικά γεγονότα και απόψεις και όλα αυτά με τρόπο όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο και κατανοητό. Θα υπάρχει πάντα σαφής προειδοποίηση για την επιστημονική βαρύτητα του περιεχομένου κάθε άρθρου. Αλλά ακόμη και σε περίπτωση που κάτι τέτοιο παραληφθεί εκ παραδρομής, ο απόγονος του Homo Sapiens εν έτει 2020, διαθέτει τον ελάχιστο απαιτούμενο δείκτη ευφυίας για να το αντιληφθεί μόνος του. Αρκετές φορές θα συναντήσεις στα άρθρα ορολογία που πιθανόν να σου είναι δυσνόητη ή άγνωστη, δεν είναι κακό! Είναι ο τρόπος επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες υγείας μεταξύ τους και είναι βολικός γιατί μία λέξη μπορεί να περιγράψει αρκετές φορές ολόκληρες προτάσεις. Έχε στο νου σου ότι δεν είσαι υποχρεωμένος να την γνωρίζεις γιατί πιθανώς δεν είσαι επαγγελματίας υγείας. Έχε επίσης στο νου σου όμως ότι παραμένουμε στην διάθεσή σου για οποιαδήποτε επεξήγηση χρειαστείς. Άλλωστε, ο απώτερος καημός κάθε ανθρώπου που γράφει σε ένα μπλόγκ είναι να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στο αναγνωστικό του κοινό. Για τον σκοπό αυτό μπορείς να απευθυνθείς σε εμάς συμπληρώνοντας τα στοιχεία που υπάρχουν στη φόρμα επικοινωνίας ή να αφήσεις ένα σχόλιο μετά το τέλος κάθε άρθρου.

Μια εύλογη ερώτηση που μπορεί να προκύψει είναι η εξής: “μα καλά αυτά τα διατροφοπολυλογικά μπλόγκ (ναι η λεξιπλασία είναι ένα από τα χόμπι μας και μάλλον θα συναντήσεις συχνά και τέτοιες λέξεις) ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια! Άλλη δουλειά δεν έχουν από το να γράφουν εκατοντάδες αράδες για την διατροφή? 1.567.983 (τυχαίος αριθμός, ίσως είναι και περισσότερα) υπάρχοντα μπλόγκ είναι αρκετά! Θέλουμε κι άλλο?”. Ε λοιπόν θα καταβάλλουμε την μέγιστη δυνατή προσπάθειά ώστε αυτό το μπλόγκ να είναι το πιο χρήσιμο για σένα και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα να γίνει το αγαπημένο σου. Πιο πάνω ανέφερα πως η ζωή θέλει χιούμορ αλλά αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή έχει ως εξής: η ζωή απαιτεί υπευθυνότητα, ενσυναίσθηση και επαγγελματισμό, και στο αντικείμενο της διατροφής μπορούμε να σου εγγυηθούμε πως με την παροχή έγκυρων πληροφοριών και την ακριβολογία αυτά τα χαρακτηριστικά θα τα βρεις εδώ. Αυτός είναι ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος που σου χρειάζεται ένα ακόμα μπλόγκ. Αυτό το μπλόγκ.

Λέγομαι Δήμζας Νικόλαος και είμαι διαιτολόγος διατροφολόγος στη Λάρισα.
Συγκεκριμένα, είμαι Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος.
Διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στο κέντρο της Λάρισας: Παπακυριαζή 6, τηλ: 6948284869.
Υπηρετώ ως Διευθυντής του Διαιτολογικού Τμήματος του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Εάν θέλεις να χάσεις βάρος, πάσχεις από κάποια πάθηση και αναζητάς διατροφική υποστήριξη, ή απλά θέλεις να μάθεις να τρέφεσαι σωστά, μπορώ να σε βοηθήσω! Κλείσε ραντεβού και έλα να συζητήσουμε για τη διατροφή σου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΟΥ

Κοινοποιήστε το!

Σχετικά άρθρα του Doc Diet