Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Οφέλη πράσινου τσαγιού, το πράσινο τσάι “δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν”

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΟΥ

9 Αυγούστου 2021

Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού; Σε τι βοηθάει το πράσινο τσάι; Απορίες του σύγχρονου ανθρώπου. Ως εδώ καλά. Μπορεί κανείς να διακρίνει μία επιδερμική διάθεση για ενημέρωση. Όσοι όμως θέλουν να ενημερωθούν περισσότερο είναι υποχρεωμένοι να μπουν σε περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, με τι πρέπει να συνδυάσω το πράσινο τσάι για μέγιστο όφελος; Ή ακόμη, πόσες φορές τη μέρα πρέπει να πίνω πράσινο τσάι;

Οφέλη πράσινου τσαγιού

Βοηθάει στη μείωση του βάρους και μας κάνει πιο «εύστροφους». Προλαμβάνει και ίσως θεραπεύει ορισμένες μορφές καρκίνου. Υπάρχουν επίσης αναφορές για αντιδιαβητική, αντιβιοτική ακόμη και για «καυσι-λιπική» δράση.

Φαίνεται πως το πράσινο τσάι είναι η απάντηση της φύσης στα σημαντικότερα νοσήματα που απειλούν την ανθρώπινη ζωή και την ανθρωπιά. Είναι από τα σπάνια φυσικά προϊόντα που δρουν προστατευτικά υπέρ του ανθρώπου. Μάλιστα, η ορθή τους υπερεκμετάλλευση πρόκειται, σύμφωνα με γνωμοληπτικές μελέτες, να εξασφαλίσει ότι το ανθρώπινο είδος θα ριζώσει για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια στη γη.

Με τι πρέπει να συνδυάζουμε το πράσινο τσάι για μέγιστο όφελος

Το πράσινο τσάι βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου και μας κάνει ουσιαστικά πιο έξυπνους, όσο και αν φανεί μύθευμα, εάν καταναλωθεί παράλληλα με κάποιο αλκοολούχο ποτό. Κατά προτίμηση αυτό πρέπει να έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλη (πχ βότκα ή ρούμι). Έτσι θα αποφευχθεί η αίσθηση του άλγους κατά την δημιουργία νέων νευρικών συνάψεων και νευρώνων.

Αναφορικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες, για να απολαύσουμε τη μέγιστη προστασία, θα πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1-8 κούπες πράσινου τσαγιού μετά από έναν περίπατο. Αυτός ο περίπατος δεν συνίσταται να γίνεται στην καρδιά των μεγαλουπόλεων π.χ. Σύνταγμα Αθηνών. Μπορεί όμως να γίνεται στον ευρύτερο κύκλο όπως π.χ. Ομόνοια και πέρα. Οι λόγοι για τη σύσταση αυτή εδράζονται στην πυκνότητα κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες και τους παραγόμενους ρύπους που εισπνέουμε.

Μαλοτήρα: τσάι με ξεχωριστές ιδιότητες Στρατιωτικός Κλινικός Διαιτολόγος Λάρισα

Άλλη μία σημαντική ιδιότητα του πράσινου τσαγιού είναι η επονομαζόμενη ως «καυσι-λιπική». Το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να «λιώνει» και να «εξαϋλώνει» το λίπος του ανθρώπινου σώματος. Μάλιστα, φημολογείται ότι η αποτελεσματικότητά του υπερέχει κατά 15,5 φορές αυτής του κρουστικού υπέρηχου και των κρυολιπολυτών Ιαπωνικής τεχνολογίας.

Προσοχή θα πρέπει να δώσουμε κατά την κατανάλωση του με άδειο στομάχι. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να εμφανιστούν γαστρεντερικές διαταραχές ή διαταραχή της βιοχημείας του ήπατος. Κάτι τέτοιο όμως δεν θα πρέπει να μας τρομάζει, διότι είναι ένδειξη ότι το τσάι «δουλεύει». Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε την κατανάλωση μέχρι να επιτύχουμε το στόχο κατανάλωσης που έχουμε θέσει εξαρχής. Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο σοφός λαός.

Το μυστικό που δεν θέλουν να ξέρουμε

Όλες αυτές οι συμβουλές αποτελούν μεθόδους απόλυτης εκμετάλλευσης και αποστράγγιξης των οφελών που παρέχει το πράσινο τσάι. Συμβουλές επιστημόνων που κρύβονται πίσω από τα βιβλία τους και τα γραφεία τους και μας κουνάνε το δάχτυλο για την διακοπή του καπνίσματος, την αποφυγή υπερκατανάλωσης αλκοόλ, την μείωση κατανάλωσης κορεσμένων και trans λιπαρών, την μείωση των ρύπων των πόλεων και άλλα τέτοια, αποτελούν απλά μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την τεϊοποσία.

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί προϊόν ατιθάσευτης χιουμοριστικής διάθεσης που έχει στόχο να αναδείξει τον λάθος προσανατολισμό του σημερινού ανθρώπου απέναντι στην διατροφή. Σύμφωνα με αυτόν, επικρατεί η πεποίθηση ότι η υπερκατανάλωση ορισμένων αγαθών αποτελεί την μέθοδο πρόληψης και θεραπείας παθήσεων που προκαλεί η υπερκατανάλωση άλλων. Ιδιαίτερη μνεία για τους κινδύνους που κρύβει η αλόγιστη κατανάλωση βοτάνων θα βρείτε εδώ.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΘΡΟΥ

Κοινοποιήστε το!

Σχετικά άρθρα του Doc Diet