Παπακυριαζή 6, Λάρισα | 694 8284869 | 2410 280299

Παιδικη Διατροφη

ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Παιδική Διατροφή

Παιδική διατροφή: Η παιδική και εφηβική ηλικία είναι η πιο τρυφερή της ανθρώπινης ζωής. Είναι η περίοδος στην οποία ο ανθρώπινος οργανισμός αναπτύσσεται και οι ιστοί του σώματος ολοκληρώνονται μορφολογικά και λειτουργικά, ώστε μέχρι την ενηλικίωση να έχουν λάβει την τελική και πλήρως λειτουργική τους μορφή.

Η διατροφή σε αυτή την ηλικιακή περίοδο, αποτελεί έναν από τους κυριότερους παράγοντες που εξασφαλίζουν την άριστη ανάπτυξη και λειτουργία των ιστών του σώματος. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή.

Για παράδειγμα, η μέγιστη οστική μάζα επιτυγχάνεται στην ηλικία των 18-23 ετών (ανάλογα με το φύλο) και διατηρείται σχεδόν αμετάβλητη κατά μέσο όρο μέχρι την ηλικία των 31-33 ετών. Από την ηλικία αυτή και έπειτα, φθίνει σταδιακά και συνεπεία αυτής της μείωσης, εκδηλώνονται παθήσεις όπως η οστεοπόρωση (κυρίως στις γυναίκες). Το πόσο γρήγορα θα εκδηλωθεί η οστεοπόρωση, εξαρτάται από τη μέγιστη οστική μάζα που έχει επιτευχθεί κατά την ενηλικίωση. Αυτή με τη σειρά της, εξαρτάται από γενετικούς παράγοντες αλλά και από τη διατροφή (περιεκτικότητα καθημερινού διαιτολογίου σε ενέργεια, πρωτεΐνες, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο κ.ά.).

Για την παροχή πλήρους και ολοκληρωμένης διατροφικής φροντίδας της ευαίσθητης αυτής ηλικιακής ομάδας, στο γραφείο μας χρησιμοποιούμε τις πιο σύγχρονες συστάσεις των επίσημων Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων οργανισμών, αναφορικά με τα διατροφικά και γευματικά πρότυπα, καθώς και τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για όλα τα θρεπτικά συστατικά.

Παράλληλα, αναλαμβάνουμε την αντιμετώπιση περιστατικών παιδικής παχυσαρκίας, μέσω της διατροφικής συμβουλευτικής και της τροποποίησης του διατροφικού προτύπου του παιδιού αλλά και της οικογένειας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η οικογένεια ασκεί τη σημαντικότερη επιρροή στην διαμόρφωση των διατροφικών συνηθειών του παιδιού και η συμμετοχή της είναι απαραίτητη σε κάθε διατροφική παρέμβαση που έχει ως επίκεντρο το παιδί ή τον έφηβο.

Κοινοποιήστε το!

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Περισσότερα από 340 Άρθρα Σχετικά με τη Διατροφή